Preț pentru Promovare pe Google prin SEO și Google Ads

Te bate gândul să te apuci de reclame pe Google Ads?

În tabelul alăturat aveți costul mediu per click în funcție de domeniul de activitate al beneficiarului.

În articolul de mai jos veți afla cum se formează prețul promovării prin SEO și Google Ads

Costurile pentru promovarea unui site pe Google prin tehnici SEO și cu ajutorul campaniilor Google Ads nu sunt fixe. Ele variază în funcție de scorul de calitate al anunțului, iar acesta din urmă este calculat în funcție de mai mulți factori:

  • Relevanța paginii destinație pentru cuvântul cheie căutat
  • Relevanța anunțului setat pe Google Ads
  • Prețul maxim pe care suntem dispuși să-l plătim pentru un click sau îndeplinirea unui alt obiectiv: apelare, obținere indicații de orientare, adăugare în coș etc.
  • Popularitatea cuvântului cheie

Deși consider că am făcut o listă destul de cuprinzătoare cu factorii care influențează, atât prețul unei campanii de promovare online, cât și eficiența acesteia, fiți convinși că, în realitate, factorii sunt mai mulți dar ceilalți sunt oarecum irelevanți, deoarece sunt mai greu de controlat.

Am găsit câteva prețuri fixe, pentru Abonamente de Promovare Online.

Ideea principală a acestui pachet de servicii pe bază de abonament cu preț fix este aceea de a controla costul lunar. Ceea ce nu va putea fi controlat pe deplin în acest caz, este rezultatul. Există posibilitatea ca un preț de 300 lei să nu fie suficient pentru promovarea unui anume serviciu sau produs. Asta nu înseamnă că, dacă nu au fost înregistrate conversii (vânzări generate de promovare) în prima lună, nu se vor înregistra conversii în lunile următoare.

De foarte multe ori, clientul trebuie să fie adus de mai multe ori în fața unui produs înainte ca el să decidă a scoate bani din buzunar pentru a acoperi prețul acestuia.

Etichete: , , ,

One thought on “Preț pentru Promovare pe Google prin SEO și Google Ads”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *