Prețul corect pentru reclama online

reclama online

Reclama online este ieftină, dar este ieftina în comparație cu alte tipuri de reclamă. Asta nu înseamnă în mod implicit că poți obține cu 200 lei ceea ce obții plătind 10.000 € pentru cea mai ieftină reclamă televizată.

În funcție de metoda de promovare aleasă poți obține rezultate pe termen scurt sau pe termen lung, dar eficiența campaniei de promovare depinde de strategia aleasă și de implicarea persoanei care se ocupă de implementarea acesteia.

Îmi pot face reclamă online cu doar 300 lei pe lună?

Bineînțeles. reclamă online îți poți face și fără a scoate un ban din buzunar, dar asta nu înseamna neapărat că acea reclamă este gratuită, ieftină sau eficientă.

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă 300 lei pentru o reclamă, am să mă îndepărtez puțin de la subiect pentru a stabili ce importanță au beneficiile unei reclame în stabilirea prețului acesteia.

Reclama Gratuită nu există! Acesta este un mit. Poți spune că este gratis ceva dacă nu scoți bani din buzunar, dar asta nu înseamnă că nu îți trebuie timp pentru a-ți face reclamă, iar timpul costă bani.

Reclama Ieftină. Multe persoane consideră că un anumit serviciu este ieftin doar pentru că se încadrează cu brio în puterea lor de cumpărare. În realitate, nimic nu poate fi considerat ieftin decât comparăm costurile cu beneficiile aduse de respectiva achiziție.

Reclama eficientă poate fi orice formă de publicitate, indiferent dacă este o reclama gratuită, ieftină sau scumpă. Important este să urmărim rezultatele reclamei, să le comparăm cu costurile acestuia și să găsim cele mai bune metode de maximizare a acestor parametrii.

Când pot spune că o reclamă merită un preț de 300 lei pe lună.

Eu aș considera că o reclamă este eficientă dacă a adus unei afaceri plusvaloare. Unii consideră că dacă au din vânzările generate direct de campania publicitară un profit brut de 600 lei pentru fiecare 300 lei cheltuiți pe reclame, au o reclamă eficientă.

Mulți uită de beneficiile pe termen lung ale unei campanii publicitare. Chiar dacă ai cheltuit 5 lei pentru a genera vânzări în valoare de 10 lei, iar atunci când vezi că din cei 10 lei mai trebuie să mai plătești și alți furnizori de servicii și trăgând linie ai senzația că ai mers în pierdere, trebuie să ții cont de faptul că există ca acei 10 lei să-ți fi intrat de la cineva care nu ar fi auzit de tine altfel. Dacă nu depui toate eforturile pentru a-ți fideliza acel client, acei 5 lei din reclamă vor fi într-adevăr pierduți. Dar dacă reușești să faci clientul să revină, poți avea pe termen lung un venit generator de profit la care nu ai fi avut acces dacă nu cheltuiai acei 5 lei.

Cum pot cheltui eficient 300 lei pe reclamă?

Poți să înveți singur să-ți faci reclamă și să cheltui acest buget învățând cum lucrează Google Ads sau Facebook Ads sau îi poți da unei Agenții de Marketing care să încerce să îi cheltuiască cât mai eficient pentru a-ți face reclamă. Trebuie să înțelegi totuși că indiferent cine-i va cheltui, o va putea face din ce în ce mai eficient pe măsură ce vei aloca încă și încă 300 lei.

Avantajul achiziționării unui abonament de promovare online de la o firmă care se ocupa cu marketing-ul online va fi acela că nu vei pleca de la zero. Vei reuși să valorifici astfel experiența, timpul și cunoștințele acumulate de persoane care din asta trăiesc și vei avea rezultate mai repede decât dacă te-ai apuca să-ți pierzi timpul învățând cum se face.

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *