S-a scumpit și cafeaua, prețul cafelei a crescut cu cel puțin 30% într-o săptămână!

Eram fan Doncafe, cumpăram câte 2 pachete de Doncafe Selected la 600 gr pe săptămână. Zilele trecute, când vroiam să-mi refac stocul de cafea, am avut o surpriză neplăcută: de la 19,50lei bucata, prețul a ajuns la 25,50 lei?! A crescut prețul cu mai mult de 30% într-o săptămână. Care poate fi cauza alta decât o inflație accelerată la nivel mondial.

cafea la pret bun

Am făcut primul pas pe care ar trebui să-l facă orice om normal pentru a stopa spirala inflaționistă: nu am mai cumpărat produsul.

Nu am renunțat la plăcerea de a bea cafea, dar am găsit o alternativă mai ieftină la Lidl: Bellarom Standard la 500 gr, cafea care deși este încă sub 20 lei se apropie destul de mult de calitatea Doncafe încăt să-ți pară chiar o alternativă perfectă.

În ritmul acesta inflația pe 2022 s-ar putea să sară de 75%. După mintea mea acest lucru se întâmplă doar pentru că statele lumii încearcă să acopere "pierderile" de după pandemia de COVID tipărind bani sau "cheltuielile" cu războiul din Ucraina.

Mai pregnantă ca oricând se simte nevoia de a economisi, cu toate că într-o astfel de situație chiar nu se merită să ții bani la ciorap.

Ideal ar fi să fim atenți cu cheltuielile de consum pentru a reuși să investim cât mai mult în chestii care nu-și pierd valoarea cum ar fi metale prețioase, terenuri sau mijloace de producție.

2 thoughts on “S-a scumpit și cafeaua, prețul cafelei a crescut cu cel puțin 30% într-o săptămână!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *