Casă la curte sau Apartament?

După a mea umilă părere, prețurile apartamentelor din România sunt supra-evaluate, în același timp, există destule oportunități pentru a dobândi o locuință sub forma unei case cu curte.

Care sunt avantajele unui apartament?

  • este mai ușor de întreținut
  • costurile cu utilitățile sunt, în general, mai mici decât cele ale unei locuințe similare individuale.
  • proximitatea față de puncte de interes: școli, spitale, centre comerciale etc.

De ce este mai ușor de întreținut un apartament?

Proprietarul unui apartament are mai puține bătăi de cap: are mai puțini pereți de întreținut, nu are multă fațadă care să aibă nevoie de lucrări de mentenanță, nu are curte în care vegetația să-i dea de lucru, instalațiile sanitare sau electrice nu au lungimi mare în exteriorul proprietății.

De ce te costă mai puțin întreținerea dacă stai într-un apartament?

Un proprietar de apartament are mai multe beneficii în ceea ce privește cheltuielile cu încălzirea, apartamentele fiind mai eficiente energetic prin felul în care sunt îngrămădite unul în altul, dacă mai are și norocul de a beneficia de o "reabilitare termică" prin mărinimia unui edil dornic de voturi avantajul se accentuează dramatic.

De ce sunt preferate apartamentele?

Locuințele tip blocuri cu apartamente au apărut tocmai deoarece oamenii au preferat mereu să fie în miezul acțiunii. Ei au preferat să fie cât mai aproape de centre comerciale, locuri de muncă, zone de agrement.

În astfel de zone prețul terenului ar fi fost atât de mare încât un lot de câteva sute de metri pătrați ar fi fost greu de vândut unei singure persoane la un preț care să reflecte cu adevărat raportul dintre cerere și ofertă.

Cineva a avut ideea să construiască locuințe supra etajate, astfel încât să poată fi crescută oferta de locuințe în zonele cele mai dorite, odată cu apariția unor noi metode de a construi, au apărut și clădiri din ce în ce mai înalte, cu din ce în ce mai multe spații de locuit.

Dezavantajele unui apartament în raport cu o casă la curte ...

O casă la curte nu poate avea nici unul dintre avantajele unui apartament la bloc, fără ca acesta să se reflecte pe deplin în prețul acesteia. În același timp, marile dezavantaje ale unui apartament sunt atuuri importante în cazul unei case la curte.

Într-un apartament ești limitat de structura de rezistență a clădirii din care face parte atunci când vrei să faci niște reamenajări mai importante.

Accesul la activități în aer liber în condiții de intimitate, este limitat la spațiul dintr-un balcon deschis, dacă acesta există.

Marele dezavantaj al unui apartament este acela că, în cazul unei calamități naturale, cum ar fi un cutremur, riști să pierzi toată investiția dacă te afli în postura de proprietar, pe când, în cazul unei case construite pe un teren care este al tău, ai mai multe șanse să rămâi măcar cu terenul!

Prețul supraevaluat al apartamentelor le poate face inaccesibile, dar dacă ai o sumă modică la dispoziție, 10.000€ să zicem, poți găsi un petic de teren, într-o zonă accesibilă, dar nu foarte dorită, pe care să dai o treime din sumă și să folosești restul banilor pentru a-ți face în regie proprie una-două mici camere cu dependințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *