Se pare că panica produsă în toamnă este cea care a determinat o creștere bruscă a prețurilor la energie și, prin efect de domino, acestă creștere s-a rostogolit în mai toate categoriile de produse și servicii, pentru că puterea de cumpărare limitată a dus la stăvilirea acestor prețuri și chiar la o tendință de a reveni la prețurile de dinainte de criză.
Prețul pentru litrul de motorina standard a scăzut, în ciuda renunțării la subvenția de 50 de bani, până la 7,21. Au apărut promoții la uleiul de floarea soarelui la prețuri de 6.70 lei, semn că stocurile încep să nu mai fie rentabile și că este nevoie de o accelerare a vânzării produselor. Au mai rămas ridicate prețurile la zahăr și alte produse, dar nici acestea nu vor rămâne mult așa.
Din păcate se va observa o mai mare discrepanță între nivelul de trai al acelor favorizați ai soartei care și-au permis să-și mărească veniturile din pix pentru a face față crizei și cele ale restului muritorilor de rând.
Cred că litrul de carburant se va apropia din ce în ce mai mult ca preț de echivalentul unui euro, așa cum era în urmă cu trei ani, mai ales pe măsură ce tot mai mulți vor alege autoturisme hibride sau electrice.
Ne alimentând spirala inflaționista cu creșteri salariale nesăbuite, prețurile se vor așeza de la sine la locul lor și nu vor mai sări calul.
stirile zilei
Cheresteaua sa ieftinit,produsele din lemn sau ieftinit,speram sa scada pretul si la carburanti